Sverige: På Borgeby Fältdagar 2019 udstiller danske GST Biostar for første gang.

- Vi har nu været igang med egenproduktion af stjerne-renseren, og har netop præsenteret den 12 meter version til i år, som vi allerede har leveret ni enheder af. I alt har vi producerede 24 enheder på nuværende tidspunkt, fortæller Jacob Gubi, indehaver af Boost Agro, som producerer og sælger GST Biostar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

GST står for Gammelskov Service Teknik, da produktionen foregår der, og biostar-renseren er faktisk en viderudvikling af den franske redskabsproducent Carre, som Jacob Gubi importerede og solgte tilbage i 2017.

Udvidede serien

- Men salget af stjerne-renseren hos Carre var ikke stort nok til, at de ville lave de ønsker, som vi havde til renseren, så vi blev enige om, at vi selv skulle stå for produktionen, fortæller Jacob Gubi, som både har udvidet serien med større bredde, samt gjort renserens hjul langt mere kraftig.

- Der er tale om en renser med en ustyrlig høj kapacitet, da fremkørselshastigheden er mellem 10 og 20 kilometer i timen, og interessen i Danmark vokser og vokser. Efter foresprøgsel fra svenske landmænd er vi nu taget til Borgeby Fältdagar for første gang, og ser virkelig frem til at vise maskinen i løbet af de næste par dage, fortæller Jacob Gubi.

Han har allerede aftale med 10 svenske og danske landmænd, som skal komme og se samt høre om renseren.

- Jeg har også haft travlt med demonstration af renseren i år, og har igennem foråret været på besøg hos 86 bedrifter i Danmark, som har fået renseren prøvet af på eget jord - for denne renser kan man ikke forkarer, den skal opleves, fortæller den sønderjyske maskinsælger.