Abonnementsartikel

Natten mellem søndag og mandag fik en kvæggård ved Ringkøbing stjålet John Deere antenner. Yderligere to gårde i samme område har også oplevet tyverier af udstyr i weekenden.

Kun 12 timer efter GPS-tyverierne blev gårdejer Niels Peter Jensen ringet op og afpresset af en formodentlig hæler, der vidste, hvor de tre stjålne GPS'er befandt sig. Men da Niels Peter Jensen ikke var villig til at betale, smed hæleren eller muligvis tyven røret på.

Natten mellem søndag og mandag smadrede tyvene en rude i branddøren i maskinhuset på Blåbjerg og stjal tre John Deere 3000-antenner uden PIN-lås og en 4640 monitor. I 2019 tilbyder John Deere PIN-låse på 6000-antennerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Blåbjerg ved Ringkøbing fik natten til mandag stjålet tre GPS-antenner og en monitor. Privatfoto.

- Vi forlod maskinhuset klokken 21.30 og startede op igen klokken 5.15, så de er brudt ind i det tidsrum. Vi kan se, de har holdt en bil ved siden af min nabos gylletank og er gået over marken til maskinhuset, men ingen har set noget, fortæller Niels Peter Jensen, der driver Blåbjerg med 300 malkekøer og 564 hektar med planteavl.

Tyveriet og indbruddet er meldt til politiet i Ringkøbing, der i øjeblikket er ved at undersøge flere tilfælde af GPS-tyveri. Niels Peter Jensen fortæller, at hans medarbejdere har været i kontakt med medarbejdere på andre gårde i området, og de fortæller, at en kvæggård i Videbæk og en planteavler i Hee ved Ringkøbing også har fået stjålet udstyr i weekenden.

Søndag eftermiddag havde Niels Peter Jensen besøg af to udenlandske mænd og to kvinder, i en hvid bil, der kom for at søge arbejde på Blåbjerg.

- Lige i øjeblikket tænkte jeg ikke nærmere over det, men det er godt nok første gang, jeg oplever, at der kommer fire på en gang og søger arbejde. Jeg studsede også lidt over, at de ikke havde travlt med at køre igen, da vi var færdig med snakken, men i stedet stod ved maskinhuset og røg en smøg. Jeg har naturligvis fortalt politiet om episoden, som måske har en sammenhæng med tyveriet, fortæller mælkeproducenten.

Det er første gang Blåbjerg oplever indbrud, og Niels Peter Jensen kalder det en klam fornemmelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men det er ingenting i forhold til dem, der har indbrud i hjemmet. Jeg vil hellere have indbrud i maskinhuset end i stuehuset, siger han.

Niels Peter Jensen vurderer, at han har fået stjålet for udstyr til en værdi af 235.000 kroner. Han forventer aldrig at se sit udstyr igen.

- Det er sikkert allerede langt væk over grænserne, siger mælkeproducenten.