Igen i år inviterer Arla alle børn, barnlige sjæle og nysgerrige madelskere til madfestivalen Arla Food Fest, der kan opleves både i Aarhus og i København. Festivalens formål er at vække børn og unges interesse for nye råvarer og anderledes madoplevelser, samtidig med at festivalens mange aktiviteter skal inspirere til sundere og mere bæredygtige madvaner.

På programmet finder du blandt andre Emil Obel, vinder af Den Store Bagedyst 2018, der viser, hvordan du selv kan kreere fine kagemesterværker i portionsstørrelser. Du kan også komme en tur i smørkøkkenet og lære at ryste smør eller hilse på en landmand og hans køer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Arla Food Fest har til formål at vække børn og unges nysgerrighed på mad og udbrede sundere og mere bæredygtige madvaner til den næste generation. Madlavning bliver ofte noget, vi forældre vil have hurtigt overstået, fordi vi ikke orker at tvinge ungerne til at være med. Så det er virkelig vigtigt, at vi som fødevarevirksomhed hjælper med at inspirere flere børn og unge til at gå med i køkkenet, så de kommer til gryderne af egen lyst, siger Anja Sønderberg Søholm, der er eventchef i Arla og har det overordnede ansvar for Arla Food Fest.

Arla Food Fest støtter MADlejr og kampen mod madspild

Udover at inspirere børn og barnlige sjæle til at kaste sig ud i madlavning, har Arla Food Fest i år stort fokus på bæredygtighed, og du vil derfor se mange forskellige miljøvenlige aktiviteter på programmet. Du kan blandt andet tage på rest-a-fari med Arla Fondens MADlejr, hvor du lærer at trylle madrester om til lækre vafler eller deltage i madspildsorganisationen Too Good To Go's fællesspisning, hvor Rub og Stub omdanner overskydende råvarer til et vaskeægte madfestivalsmåltid.

- Bæredygtighed er et vigtigt fokus for Arla, og vi ved, at rigtig mange unge også er optagede af blandt andet klimaudfordringerne. Derfor er der masser af bæredygtighedsaktiviteter ved årets Arla Food Fest, siger Anja Sønderberg Søholm og fortsætter:

- Det er vigtigt, at vi står sammen om at bekæmpe klima- og miljø-problemerne, og at vi viser, at det at spise bæredygtigt sagtens kan gøres til en sjov og positiv ting. For eksempel ved at trylle madrester om til lækre vafler, som de gør det på rest-a-farien eller bygge sin egen fårekyllingefarm, som de gør det ved Copenhagen Bug Fest.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mens alt den overskydende mad enten har fået en plads på programmet eller doneres til madspildsbekæmpende organisationer, går indtægten fra billetsalget til Arla Fondens MADlejr. En MADlejr, der, ligesom Arla Food Fest, har til formål at øge børns viden om og interesse for madlavning.