Inden den 1. juli skal alle, der bruger varebiler, have ændret bilens registrerings-attest. Det skal ske fordi der træder en ny lov i kraft om brug af varebiler.

Fremover skal myndighederne derfor vide, om en varebil bruges til firmakørsel eller godskørsel. Kun hvis varebilen bruges til godskørsel for det økonomisk og praktisk betydning for ejeren og/eller chaufføren. Loven gælder for varebiler mellem 2 og 3,5 tons totalvægt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om firmakørsel, når håndværkere transporterer materiale, som skal bruges i virksomheden. Det samme gælder entreprenører, der transporterer materialer til brug for arbejdets udførelse. Det kan for eksempel være grus eller sand til et vejbyggeri.

Under firmakørsel hører også transport af gods, som virksomheden lejer, låner, udlåner eller er i besiddelse af med henblik på f.eks. køb, salg eller reparation.

Den nye lov får altså ikke økonomisk eller praktisk betydning for eksempelvis håndværkere, der kun kører med f.eks. værktøjer og materialer i forbindelse med deres arbejde.

Et krav er dog, at man husker at gå ind på https://motorregister.skat.dk og bestiller en ny registrerings-attest. Man kan læse om proceduren her:

https://www.varebilskrav.dk/Firmakoersel-i-varebil

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis ikke Motorstyrelsen har modtaget registreringen til tiden, kan det medføre bøde eller inddragelse af nummerpladen.