Abonnementsartikel

Godt salg på årets store dyrskuer for Scantruck understreger optimisme i landbruget.

Der er optimisme i landbruget. Det er i hvert fald den opfattelse, som årets store dyrskuer har efterladt hos Scantrucks dyrskue-team, som landet rundt har fået gode snakke med landmænd.

- Den nye besøgsrekord på 113.017 gæster for Roskilde Dyrskue er så imponerende, at det overgår alle forventninger. Men generelt har vi oplevet en række fine dyrskuer landet over, og jeg tror ikke, at det er en tilfældighed, at Roskilde satte den vilde rekord netop i år. Både i snakken med landmændene og direkte på salget af maskiner mærker vi solid optimisme i landbruget, siger Claus Bjerregaard, salgschef hos Scantruck, som glæder sig over godt vejr og gode svinepriser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Klaus Kaad driver virksomheden KK Flisservice i Augustenborg og var taget til Det Sønderjyske Fællesdyrskue for at gøre en handel med distriktschef Mads E. Nielsen. Det blev til en 18 tons Komatsu PC170LC-11 gravemaskine. Foto Scantruck.

Det tegner ikke til en gentagelse af tørken fra 2018, og den højere svineekspertise taler om mulighed for en bedre indtjening for svineproducenterne i en lang årrække.

- Positive landmænd med fornyet mod på tilværelsen vil have nyt, effektivt og arbejdsbesparende grej. Det har vi tydeligt kunne mærke, ikke mindst på Roskilde Dyrskue, hvor vores salgsfolk solgte maskiner direkte på skuet. De første tre maskiner er solgt til landmænd, der besøgte os i Roskilde, siger Claus Bjerregaard.

Den kendes på knækket

Foruden Danmarks største dyrskue i Roskilde, besøgte Scantruck også dyrskuerne i Aabenraa, Landbrugsmessen på Gammel Estrup på Djursland, Det Fynske Dyrskue i Odense og sidst Hjørring Dyrskue. Alle steder med Manitous nye knækstyrede teleskoplæssere.

- Vi har ikke lagt skjul på, at det var en fejl, da Manitou tidligere lod en knækstyret teleskoplæsser udgå af sortimentet. Det var vi ikke ene om at mene, og heldigvis har fabrikken i Frankrig lyttet og kvitteret ved igen at lancere en knækstyret serie teleskoplæssere, siger Claus Bjerregaard.

rich-media-3
Også kommende generationer af landmænd var på dyrskue i Hjørring og sparkede dæk på den nyeste nye nyhed i Manitous knæstyrede serie, MLA-T 516-75H. Foto: Scantruck.

Den første maskine i den nye serie, der kendes på knækket, Manitou MLA-T 533-145V+, har ifølge Claus Bjerregaard allerede markeret sig som en solid sællert, og det tegner til, at den netop lancerede lillebror, MLA-T 516-75H vil gøre det samme.