De kendte sydtyske Ziegler-produkter har gennem mange år produceret mejetærskerudstyr som pick-up, sideknive, rapsforsatse til skæreborde, majsplukkeborde og skærebordsvogne. Desuden fremstiller de tre fabrikker med 500 ansatte der ligger ved München, også et stort program af jord behandlingsredskaber som Discharver, Dybdeharver og Cambrigdetromler.

Det er rigtig interessante produkter i Tysk kvalitet og til konkurrencedygtige priser, som vi ser store muligheder for, fortæller Maskinhandler John Madsen, som har indgået importaftalen med direkte kontakt til producenten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmark kører der allerede nu en hel del Ziegler pick-up, men også Dybde og Disc harver som brugerne er rigtig glade for - så det er velafprøvet teknik.

Til denne sæson har Ziegler udviklet en skærebordsvogn specielt beregnet for pick-up'en, noget flere har efterspurgt, specielt til den 4 og 5 mtr pick-up.

- Vi vil selv sælge produkterne i et samarbejde med udvalgte forhandler kollegaer landet over, og vi vil både være lagerførende af gængse maskiner og opbygge et udvidet reservedelslager, skriver John Madsen.

Ziegler er i forvejen kendt som leverandør af udstyr til flere af de store mejetærskermærker. F.eks har New Holland igennem mange år benyttet Ziegler sideknive og Agco leverer Ziegler skærebordsvogne med til deres mejetærskere.

John Madsen vurderer, der er et stort markedspotentiale for pick-up's, både til den økologiske produktion og for de mange danske planteavlere, der dyrker højværdiafgrøder, som kræver optimal behandling ved høstarbejdet, så flere afgrøder vil i fremtiden blive skårlagt før høst.