Årets sommermøder i Danish Crown er en anledning til at give en status på Danish Crown som virksomhed, og i år blev der kigget nærmere på fællesskabet blandt ejerne.

Fremtidsudsigterne i Danish Crown er positive. Sådan afslutter CEO Jais Valeur oplægget til Danish Crowns ejere på årets sommermøder. En høj notering og en fin høst i sigte giver grobund for mere positive ejere, men der var dog også et par punkter, der ikke var så lyse i beretningen, lød meldingen fra Jais Valeur på sommermødet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det var blandt andet meldingen om, at Danish Crown er udfordret på kapaciteten. Antallet af slagtninger er faldende, og derfor ledte bestyrelsesformand for Danish Crown Erik Bredholt også efter løsninger sammen med ejerne, skriver koncernen.

- Vi nærmer os et sted nu, hvor det begynder at blive kritisk i forhold til antallet af slagtninger, og hvor vi skal til at kigge på kapaciteten. Derfor vil jeg gerne have input til, hvordan vi ejere rykker tættere sammen i bussen og får noget mere stolthed ind i ejerskabet af Danish Crown, så grisene ikke forsvinder over grænsen, men skaber værdi for vores virksomhed, sagde Erik Bredholt ved sommermødet, skriver Danish Crown.

Et acceptabelt resultat

Et andet og stort tema på møderne er halvårsregnskabet og økonomien i Danish Crown.

Generelt landede halvårsresultatet på et acceptabelt niveau på trods af et svært første kvartal, og her blev der især kigget mod Tulip Ltd., hvor Jais Valeur kunne give en status.

- Vi har taget store omkostninger ud i Tulip Ltd., og vi arbejder os på ugebasis frem mod nullet i England, men lige nu er det så skrøbeligt, at jeg ikke tør at spå om det endnu, sagde Jais Valeur.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I løbet af 2019 har en del af selskabets ejere stiftet bekendtskab med Danish Crowns bæredygtighedscertificering, og de resultater, der er blevet samlet ind, kan nu bruges, når Danish Crown går til markedet.

- Vi er i gang med markedsføringen af bæredygtighedscertificeringen, og vi har lavet nyt salgsmateriale med fokus på de områder, hvor den danske griseproduktion er foran, så vi trækker værdi ud af arbejdet og viser, at den danske gris er speciel, sagde Jais Valeur.

- Vi er kun lige begyndt, men den måde, vi taler om det, både ejere og medarbejdere, og den måde vi bruger det på, bliver meget vigtig.