Den populære Madbazar udvides i år og fylder det hele 1600m2 store telt med fødevarer, hvor en af nyhederne blandt andet er lammekød fra Bøgelund Gårdbutik, skriver Hjørring Dyrskue i en pressemeddelelse. Hvad enten det er kød fra lam, kvæg eller grise, så har vi her i Danmark en lang tradition med at spise kartofler til. En tradition som ifølge arrangørerne gerne må styrkes. Derfor er kartoflen valgt som tema i år.

- Vi vil gerne slå et slag for at få kartoflen tilbage på de danske middagsborde, og i kartoffelafdelingen kan man smage på både Vildmose-kartofler og fra en lokal avler fra Tårs. Der er smagsprøver af kartoffelsuppe og kartoffel snacks, og man kan få indblik i hvilke sorter, der egner sig bedst til forskellige retter. Der er også en lille udstilling af to gamle kartoffelsorter, der ikke længere dyrkes, fortæller Madbazar-koordinator Kirsten Mouritsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kartofler på flere måder

Kartoffelmelsfabrikken AKV Langholt kommer både fredag 21. og lørdag 22. juni og fortæller om deres stivelsesprogram, virksomhedens arbejde og det nyeste indenfor kartoffelavl.

Poulstrup Friskoles 7. klasse har deltaget i årets Madkamp-konkurrence, hvor temaet var kartoffel. De fik en flot placering, og deler lidt kartoffelpizza ud samt deler deres erfaringer med arbejdet med kartoffeltemaet i konkurrencen.

Der vil også være en udstilling om alle de køkkenredskaber, der bruges til kartofler.

Vendsyssel Historiske Museum udstiller maskiner, der blev brugt i gamle dage: En lægger, optager og en rensemaskine. Her kan man også få kartoflens historie fra datid til nutid.

Kartoffelnørd og kok Søren Olsen, Guld ved VM i Luxemburg med Cateringslandsholdet 2018, kommer lørdag middag og tryller spændende smagsprøver frem. Han bor i Nordjylland og har startet nyt firma "NorSoe Food - smag, passion og nærhed", hvor han arbejder med madudvikling. Her søger han at nytænke og udforske gastronomi, hvad enten det er på smag eller måden at sælge det på.