Abonnementsartikel

Nogle modeller er udgået, de tilbageværende har alle fået nye navne, og så er programmet udvidet i den tunge ende.

Alle maskinfolk med interesse for maskinmærket Weycor skal nu til at lære helt nye modelbetegnelser, skriver Scantruck i en pressemeddelelse. Den tyske producent har valgt at viske tavlen ren og rydde op i sit eksisterende program af gummihjulslæssere. Det betyder i praksis, at maskinerne fortsat eksisterer, men med nye navne.

Betegnelsen AR, der står for "Atlas Radlader" (hjullæsser) vil fortsat blive anvendt, som den har været, siden den første gummihjulslæsser rullede ud fra fabrikken i Wildeshausen i Tyskland i 1971. Eksempelvis er den cirka 4,7 tons tunge hjullæsser AR60e blevet omdøbt til AR400.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fire nye kategorier

Ændringerne sker i forbindelse med nye skærpelser i motoremissionskravene, som for nogle maskinstørrelsers vedkommende allerede trådte i kraft i 2018, forklarer Per Lindenborg, produktchef for Weycor hos den danske importør og forhandler, Scantruck A/S.

- Der arbejdes i branchen hen imod Stage 5, og her er langt de fleste Weycor-modeller i mål.

Da udledningen baseres på motorens ydelse opgjort i kilowatt (kW), er det en udbredt tendens, at maskinproducenterne sætter en mindre stærk motor i deres nye maskiner, men det er ikke tilfældet med Weycor med deres Deutz motorer.

- Weycor har valgt at udstyre alle deres maskinmodeller med katalysatorer. Derudover har nogle også partikelfilter, mens andre også anvender AdBlue. De mindste modeller hos Weycor er ikke relevante i forhold til Stage 5, da deres motorer yder for få kW, men Weycor har alligevel givet dem et facelift og nye navne, forklarer Per Lindenborg.

Alle modellerne fra AR420 op til AR580 er samtidig blevet udstyret med opdaterede kabiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som noget nyt har Weycor valgt at kategorisere sit moderniserede program i fire størrelser: S, L, XL og XXL. Det skal gøre det lettere for kunderne at få et overblik over, hvor deres kommende maskine ligger på skalaen, hvis dens nye modelbetegnelse ikke sidder på rygraden endnu.

Bestseller udgår - afløser undervejs

Weycor AR35 Super har gennem årene været en meget populær maskine for Scantrucks kunder, fordi den må transporteres på en maskintrailer, skriver Scantruck i pressemeddelelsen.

- Det er en bestseller for os, men det er desværre en model, som Weycor har valgt skal udgå. Den får en afløser i løbet af 2020, som har en mindre motor, og som også må transporteres på en trailer. Vi håber på at få en testmaskine hjem senere i år, siger Per Lindenborg.

Den største Weycor model i programmet hedder nu AR680. Den er en 14,8 tons tung læsser med 215 hk. Den blev vist frem på Bauma i München i april i år, hvor den tiltrak stor opmærksomhed, men man skal ikke forvente at se den blive lagerført i Danmark. De ekstra store maskiner XXL vil udelukkende blive ordreproduceret, lyder meldingen fra Weycor.

Helt konkret skal den danske maskinbranche til at lære de nye serier at kende, men herefter stopper udfordringerne også.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Udover navneændringerne ligner maskinerne sig selv. Der er nogle facelifts, men ellers er der ikke de store ændringer. Den største ændring er faktisk udvidelsen af programmet med XXL modellerne. Tidligere var AR105 på 9,2 tons Weycors største læsser. Den hedder nu AR580 og er den mindste i XXL klassen, forklarer Per Lindenborg.