450 forskere og eksperter fra hele verden er i disse dage samlet i København for at diskutere, hvordan svineproduktionen kan undvære medicinsk zink.

Udfasningen af medicinsk zink er en udfordring for mange svineproducenter i EU, og der arbejdes på højtryk med at finde nogle løsninger, som fungerer i praksis og er økonomisk bæredygtige. Seges Svineproduktion har inviteret eksperter fra hele verden til konferencen: Zero Zinc Summit 2019, hvor der skal diskuteres produkter og løsninger til medicinsk zink.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af hovedtalerne på konferencen er professor i Husdyrernæring og Fysiologi ved Aarhus Universitet Hanne Damgaard. Hun er bekymret for udsigten til fjernelse af medicinsk zink fra smågrise i 2022 på grund af miljøbelastning og frygten for udvikling af multiresistente bakterier.

- Jeg er dybt, dybt bekymret for, at vi kommer til at se et øget antibiotikaforbrug, fordi den mængde zink, der bliver tilladt, er for lavt til at dække grisenes fysiologiske zinkbehov umiddelbart efter fravænning, fortæller hun til Hyo.

Hyo er med under hele Zero Zinc Summit 2019.

Læs mere om Hanne Damgaards forskning på Hyo:

https://www.agrar-plus.dk/hyo/artikel/105178-dansk-forsker-nye-zinkregler-kan-skade-smagrise.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se videoen om hjælp til udfasning af zink, hvor dyrlæge Nicolai Weber fra Seges Husdyr Innovation opsummerer de danske erfaringer:

https://www.agrar-plus.dk/hyo/artikel/104572-hjaelp-til-udfasning-af-zink.