Abonnementsartikel

Det privatejede slagteri Jutland Meat A/S i Struer får i denne tid kontrakt med stadig flere leverandører. Det skriver Børsen.

I det regnskabsår, der slutter i september, venter virksomheden at slagte omkring 10.000 svin om ugen, og man forventer en omsætning på cirka en halv milliard kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Den stigende formkurve pt. betyder, at virksomheden i 2009/2010 regner med en udvidelse af produktionen med 30 til 40 procent.

Inden for tre-fire år regner administrerende direktør Frans Stortelder med, at den ugentlige produktion i Struer vil være på 20.000 svin. Ud over flere leverandører kræver det mål dog en udvidelse af selskabets miljøtilladelse – et arbejde, som er i gang.

Som forklaring på leverandør-tilgangen nævner Frans Stortelder, at hans selskab ikke opererer med efterbetaling, som andelsslagterierne gør. Jutland Meat betaler ”en god pris”, og alle pengene falder på én gang. Noget, svineproducenterne sætter pris på i den nuværende likviditetsknappe situation.

I annoncer har Jutland Meat lokket med, at en leverance på gennemsnitligt 300 slagtesvin pr. uge vil give en ekstraindtægt på 6.000 kroner om ugen.

Væksten i virksomheden kommer med udgangen af dette kalenderår, fordi selskabet kommer fri af et produktionsloft, som indgik i aftalen med konkurrencemyndighederne og Danish Crown, da Frans Stortelder i 2005 overtog slagteriet fra Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har i dag omkring 100 leverandører, men vi har i en længere periode været i gang med at lave kontrakter med nye leverandører, så vi er klar til at skrue op for vores produktion, når aftalen med Danish Crown udløber til nytår.

- Vi tager leverandørerne ind, efterhånden som vi har kapacitet til det, og de bliver fri af deres bindinger til Danish Crown, siger Frans Stortelder til Børsen.

Omsætningen i Jutland Meat var i det senest afsluttede regnskabsår, 2007/08, på 525 millioner kroner. Før skat var der godt 6 millioner kroner på bundlinjen.