Der blev i pinsen afholdt Haubro klassisk og veteran traktortræf på Danish Agro pladsen i Havbro, tæt ved Aars i det nordjyske. Intet mindre end 202 traktorer var ankommet til arrangementet for at blive udstillet, til stor fryd for de mere end 1.100 besøgende gæster over hele weekenden.

Mange forskellige mærker var repræsenteret til arrangementet, heriblandt John Deere, Ford, Massey Ferguson, Bukh, Fiat og mange andre - i filmen herunder kan nogle af traktorerne opleves.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Nogle af de klassiske Fiat-traktorer

Vigtigt med noget for alle

- Det har været vigtigt for os at alle havde noget at se på, og deraf kom idéen om at lidt nyere, altså klassiske traktorer også kunne deltage i arrangementet, lyder det fra Sonny Lemvig Nielsen, en af arrangørerne bag arrangementet.

rich-media-3
John Deere 4240S og John Deere 4955.

Til dem der havde lyst til at få en kraftudmåling på deres traktor, havde Farmas medbragt deres transportable bremsetester, for at kunne tilbyde de forskellige udstillere en udmåling af hestekræfter på PTO'en.

Idéen bag stævnet

- Idéen til træffet kom tilbage i februar da Jens Ole Rask nedsatte en arbejdsgruppe på i alt otte lokale traktor-entusiaster, som skulle stå for at afvikle et veterantræf. Og da jeg var en del af de otte, var det jo oplagt at komme med idéen om at træffet også skulle indeholde nogle klassiske traktorer og ikke blot veteraner, lyder det fra Sonny Lemvig Nielsen.

rich-media-4
En rigtig fin Case 1455XL

Successen gentages

- Det er planen at vi vil gentage succesen igen næste år, da vi simpelthen fik så meget positivt feedback, og mange andre som tilkendegav at de gerne ville være med næste år, se det er bare i gang, lyder det fra Sonny Lemvig Nielsen.

rich-media-5
Massey Ferguson vetran hanner.