Abonnementsartikel

D&K gruppen og Foderteknik inviterer interesserede mælkeproducenter til demonstration af NIR på fuldfodervognen

- Foderet udgør en rigtig stor andel af omkostningerne i en mælkeproduktion, og derfor tror vi på, at der er fremtid i præcisionsfodring. Mange har allerede investeret i vejesystemer, der arbejder sammen med DMS, som giver mulighed for daglig opfølgning på fodringen. Næste skridt på vejen er at få NIR-måling på fuldfoderblanderen, som gør det muligt at måle og korrigere for svingende tørstofprocenter i ensilagen.

Det skriver D&K gruppen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som kvægrådgivere skal man være klar på at håndtere og bruge de mange nye informationer som fuldfoderblanderen kan levere både i form af daglige foderkontroller og tørstofmålinger. I samarbejde med Erik Dahl fra Foderteknik har D&K gruppen fået mulighed for at demonstrere NIR-systemet hos de to værter for bedriftsbesøgene Peter Niss ved Nibe og Tange Skovgård ved Ans. Værterne vil hver især fortælle om deres erfaring med at bruge systemet, mens D&K gruppen vil vise hvad vi kan bruge de nye informationer til.

I Nibe foregår besøget 20. juni fra klokken 10 til klokken 13, mens besøget i Ans er 26. juni fra klokken 10 til klokken 13.

Efter de faglige indlæg vil der være pølser med øl og vand. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig, og der er begrænset deltagerantal.

Tilmelding sker til D&K Gruppen.