Sidste år blev Danmark ramt af den værste tørke i over 100 år. I år ser det heldigvis helt anderledes ud, skriver jv.dk.

- Landmændene kan ånde lettet op. De har et langt bedre udgangspunkt end sidste år, og vejrforholdene tåler ingen sammenligning. Store dele af landet har fået en stor del af det vand, de skal bruge, og selvom der er områder af landet, hvor det stadig er pænt tørt, så der står langt bedre afgrøder derude, siger Troels Toft, sektordirektør for planter i Seges, der er landbrugets videncenter og en del af organisationen Landbrug og Fødevarer, til jv.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Troels Toft tabte landbruget sidste år milliarder på tørken trods prisstigninger på afgrøderne. I år stiger omsætningen på markdrift samt hos dansk svineproduktion.

- Ovenpå sidste års dårlige høst, så peger det her den rigtige vej og giver et løft for planteavlerne. Svineproduktionen er også inde i en positiv stime nu, men den har haft flere år med dårlige resultater. Derfor er det ikke noget, de bare lige kommer over, fordi priserne stiger i et par måneder. Men det er meget positivt, siger Troels Toft til jv.dk.