Abonnementsartikel

I maj 2019 blev der monteret 38 procent flere nummerplader sammenlignet med maj 2018.

Det hele bleb grønnere i maj. Ikke bare marker og træer, men også traktorer på dansk jord. I følge NDI, som samler statistik over antal nyregistreret traktorer i Danmark, så var det John Deere som kunne løbe med sejeren og indtage førstepladsen som det mærke med flest nyregisteringer. I alt blev der sat nummerplade på 26 John Deere-traktorer, hivlket svarer til en markedsandel på 22,4 procent. På andenpladsen kommer sidste måneds vinder, Case IH med 20 nyregisteirnger svarende til 17,2 procent markedsandele mens det er Valtra, som er hoppet op på en flot trejdeplads med 19 nyregisteringer og 16,4 procent markedsandele.

I alt blev der indregisteret 116 traktorer i maj 2019, hvilket er hele 38 procent flere sammenlignet med maj 2018, hvor der blev sat nummerplader på 84 traktorer under 30 kW.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Seks og fire cylindrede

Den mest populære enkelt model til data er fortsat Case IH Puma 240 CVX, som med 25 enheder ligger klart i front, men kigger vi på maj, så er der faktisk en smule spredning i hvilke enkelte modeller der fik flest nummerplader. Hos John Deere var det 8370R, som blev den mest populære enkelte model i maj, da der blev monteret nummerplader på fire enheder af den trinløse topmodel fra John Deere.

rich-media-2
Valtra havde månedens absolut favorit model i form af den firecyindret topmodel: N174. Hele otte traktorer af netop topmodellen fik monteret nummerplader i maj.

Hos Valtra blev det den fire cylindret topmodel, N174, hvor der blev sat nummerplader på hele otte enheder, og dermed indtager den model også førstepladsen, som den mest foretrukkende i maj 2019.

Se oversigten over samtlige nyregistreringer i maj 2019 i faktaboksen.