Nu er det muligt at tjekke den brandvarme indtjening eller aktuelle omkostninger for vedligeholde, foderstofindkøb med mere direkte på computeren.

Vestjysk lancerer den seneste elektroniske overbygning til regnskabsprogrammet Summax, som giver landmænd økonomisk status for bedriften på dagsbasis - direkte til deres computer eller tablet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Frem for at navigere ud fra kvartalsgamle regnskabstal giver det landmænd mulighed for at holde sig opdateret med, hvordan det går bedriften dag til dag, siger Søren Behrmann, økonomichef hos Vestjysk.

Ifølge Søren Behrmann anvender en stor del af Vestjysk landmænd allerede regnskabsprogrammet Summax. Systemet håndterer bilag, betalinger og samler det ét sted.

- Dashboard kører sammen med landmand.dk, hvor øvrige informationer om mark og kvæg også findes siger Kim Nohns, driftsøkonom hos Vestjysk, og fortsætter:

- Det er et herligt målstyringsværktøj for landmænd og er en kæmpe hjælp til især nyetablerede landmænd. Nye unge landmænd har endnu ikke fået den erfaring ind under huden eller den intuitive fornemmelse for, hvordan bedriften kører.

Baglæns udfordret

I Kloster har Søren Pedersen overtaget slægtsgården med 225 Holstein malkekøer, to medarbejdere og 240 hektar jord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som den yngre generation kender han hverken til ringbind eller fysiske bilag. Derfor er han begejstret for Summax dashboard.

- Jeg er lige blevet kasserer i sogneforeningen. Nu skal jeg pludselig til at finde ud af det der med bilagsmapper. Jeg er nærmest baglæns udfordret, siger Søren Pedersen og fortsætter:

- Det giver en enorm tryghed i hverdagen, at jeg kan se de aktuelle tal for bedriften. Det giver ro, det sparer tid, og så er det let tilgængeligt.

Nu med app

På årets landsskue i Herning demonstrerer Vestjysk systemet.

- Især nu, hvor vi har fået en app til systemet, der gør, at man slipper for at scanne bilagene, siger Søren Behrmann.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han forklarer, at man via app'en fotograferer det fysiske bilag med telefonen. Herefter bliver bilaget sendt til Summax. Herefter bliver det posteret, og landmanden modtager det samlede økonomiske overblik i et dashboard på sin computer.