Abonnementsartikel

Lars Erik Larsen, der er seniorforsker ved DTU Veterinærinstituttet, modtog 25. februar en pris på 25.000 euro fra det tyske medicinalfirma, Boehringer Ingelheim.

Boehringer Ingelheim Animal Health har efterlyst forskningsforslag om porcine circovirus type 2 (PCV2), der er en af de mest tabsvoldende sygdomme hos svin.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Nu belønnes Lars Erik Larsens forslag, og dermed kan hans foreslåede projekt om at udvikle en ny diagnostisk metode til at adskille infektion med porcine circovirus og bakterien Lawsonia intracellularis blive til virkelighed.

I projektet vil man teste en ny diagnostisk metode til at adskille infektion med porcine circovirus og bakterien Lawsonia intracellularis, fordi de begge kan være årsag til kraftige diarré hos grise. En rigtig diagnose er nødvendig for at kunne anvende den rette vaccine til at forhindre sygdommen og dermed forbedre dyrevelfærden og nedbringe forbruget af antibiotika.

I begrundelsen er der lagt vægt på, at der er høj videnskabelig kvalitet i forslaget, der er klare mål, det har en innovativ karakter og er vigtigt i forhold til PCV2. Endelig er der store chancer for at få brugbare resultater.