Ny kombi-injektion forebygger jernmangel og coccidiose med en dosering på kun 1,1 ml til to kg gris. Bayer A/S, Animal Health har fået tilladelse til at sælge Baycox® Iron, som indeholder 36 mg toltrazuril og 182 mg jern (III) per ml. Produktet forventes at komme i handlen i midten af juni.

Baycox® Iron er godkendt til samtidig forebyggelse af jernmangel-anæmi og kliniske tegn på coccidiose (diarré) hos nyfødte pattegrise i besætninger med coccidiose forårsaget af parasitten Cystoisospora suis. Dosen er på kun 1,1 ml til en to kgs gris (0,55 ml/kg). Den gives som en injektion (IM) 48 til 72 timer efter fødslen, skriver Bayer A/S, Animal Health i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Coccidiose skyldes en lille tarmparasit, Cystoisospora suis, der beskadiger tarmslimhinden og medfører diarré hos pattegrisene. Coccidiose er en tabsvoldende sygdom, som giver nedsat tilvækst og gør grisen mere modtagelig for andre sygdomme.

Fødes med lille jerndepot

Uden jerntilskud vil grise kunne udvikle jernmangel. Grise fødes med et meget lille jerndepot i kroppen, og soens mælk er jernfattig. Derfor er det nødvendigt at tildele ekstra jern til pattegrisene, allerede når de er få dage gamle. Jernmangel vil ellers kunne medføre blodmangel (anæmi), nedsat immunitet, øget dødelighed og nedsat tilvækst.

Med kun én behandling og et lille injektionsvolumen kan begge problemer nu forebygges med Baycox® Iron, skriver Bayer i en pressemeddelelse.

Dyrlæge Alex Jakobsen, teknisk ansvarlig hos Bayer, har store forventninger til Baycox®Iron.

- Det er et produkt, som dels sparer landmanden for en arbejdsgang, og dels gavner grisen på grund af det lave injektionsvolumen og den mindskede håndtering. I en besætning med 1000 søer må man kunne forvente en arbejdsbesparelse på mindst en fuld arbejdsdag pr. måned, tilføjer Alex Jakobsen.