I mandags holdt Dansk Insektnetværk - under netværket INBIOM og International Platform for Food and Feed (IPIFF) - møde om god hygiejne i insektproduktionen på Axelborg.

Det er første gang, at IPIFF er i Danmark som organisation, og ifølge netværksleder for INBIOM, Jacob Mogensen, åbner det døren for et tæt og godt samarbejde mellem danske og udenlandske insektproducenter.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- IPIFF sidder til daglig i Bruxelles og er brancheorganisation for insekter til food og feed. At de kommer til Danmark, sætter os på landkortet for produktion og viden om insektproduktion. Vi har stor sporbarhed fra vores erfaring som landbrugsland, og myndighederne i Danmark er meget åbne og til at tale med, når der opstår problemer med insektproduktionen i gældende lovgivning, siger Jacob Mogensen.

I IPIFF er Danmark blandt andet repræsenteret med komitémedlem, Lars-Henrik Heckmann fra Teknologisk Institut, der introducerede guiden til god hygiejne udarbejdet af IPIFF på temadagen.

Insektdag skaber relationer

Til temadagen var der i alt 85 deltagere fra insektvirksomheder, hvoraf halvdelen var medlemsvirksomheder af IPIFF fra Europa. Den eneste danske medlemsvirksomhed af IPIFF er virksomheden Enorm, som producerer insekter som fødevarekilde. Direktør i Enorm, Jane Lind, meldte virksomheden ind i organisationen i januar for at cementere, at Enorm er kommet for at blive i insektindustrien.

- Ved at være en del af IPIFF viser vi i Enorm, at vi er seriøse omkring vores produktion. Vi kan sammen med IPIFF tage del i, de kampe, vi skal kæmpe for at rykke på insektproduktionen i verden. For eksempel er dagen i dag med til at sætte ansigt på mange af dem, vi kender af navn, men ikke har mødt før. Når vi er så jomfruelig en industri, som vi er lige nu, er det godt at være sammen og møde hinanden, siger direktør i Enorm, Jane Lind.

Temadagen i mandags er en del af Dansk Insektnetværks tre årlige temadage, hvor de omkring 200 deltagere diskuterer et bestemt emne. Netværket er bygget op af kommercielle interesser og viden, men stadig med rod i Agro Business Parks værdier om at understøtte og rådgive til at forløse deltagernes potentiale, i en insektindustri, der er et relativt uudforsket område.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er rigtig mange parameter, hvor vi har lang vej igen, men der er så mange mennesker, der kæmper for denne industri, at det nok skal komme. Og det er vigtigt. At være med i et netværk og starte hos Agro Business Park har givet os et godt grundlag for netværk og sparring til vores projekter og spørgsmål, til der vi er nu. Og vi ringer da også stadig en gang imellem for at få hjælp til noget. De hjælper altid, siger Julie Lind.