Når Det Fynske Dyrskue åbner dørene den 14 juni, så er det blandt andet med friske råvarer på programmet, og publikum vil kunne få fingrene helt ned i de lokale varerne på "det rullende madværksted".

"Det rullende madværksted" er et mobilt kursuskøkken, som skal sørge for, at gæsterne på Det Fynske Dyrskue får konkret inspiration til råvarebrug og bedre madkompetencer med hjem fra Det Fynske Dyrskue. Det sker gennem gratis madworkshops på fødevaremarkedet under en 750 m2 store Skyliner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi vil gerne kunne tilbyde vores publikum mere end bare gode smagsprøver. Vores ambition for fødevaremarkedet er i sidste ende, at alle går hjem med inspiration til gode fødevarer og hverdagens madlavning. Derfor ønsker vi med madværkstedet på Det Fynske Dyrskue at inspirere til den daglige madlavning hjemme i køkkenerne, ved at publikum selv kan få fingrene i råvarerne og eksperimentere løs, siger Simone Hansen, der er projektmedarbejder på Det Fynske Dyrskue.

Fri leg på Det Fynske Dyrskue

Det rullende madværksted er et fuldt udstyret kursuskøkken på hjul med plads til 30 workshopdeltagere ad gangen. Her kan publikum komme på madworkshop og lade madfantasien få frit løb blandt råvarerne.

De forskellige workshops skal nemlig afholdes helt uden opskrifter, så det er op til gæsterne selv at være opfindsomme og udvikle nye retter ud fra et stort udvalg af lokale råvarer. Der er altså vide rammer for at eksperimentere og afprøve nye råvarer, som man ikke får afprøvet derhjemme.

Madværkstedet er gratis at deltage i og åbent for alle - uanset alder og køkkenkompetencer. Til hver workshopsession vil der være en kulinarisk vejleder tilknyttet, som står klar med råvarekendskab, tips, tricks og forslag til sammensætning af råvarer og tilsmagning.

Den grønne dagsorden

"Det rullende madværksted" matcher ifølge arrangørerne Det Fynske Dyrskues ambitioner om at blive grønnere og mere bæredygtigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med fødevaremarkedet som det store flagskib på Det Fynske Dyrskue ønsker vi at fokusere på alle de sanselige parametre, hvor publikum skal have mulighed for både at se, røre og dufte, siger Simone Hansen.

Ønsker man at afholde en workshop i madværkstedet på Det Fynske Dyrskue, så kan det både bookes på forhånd til sommerens personalearrangementer og vil i alle dagene være åbent for publikum.

Det Fynske Dyrskue finder sted i dagene den 14.-16. juni .