Dansk Økojord, som er datterselskab under Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, afviklede 27. maj dets første ordinære generalforsamling, hvor 103 aktionærer ud af 673 mødte op.

- Det var ganske overvældende at opleve dels det store fremmøde, dels den entusiasme, spørgelyst og glæde fra vores meget dedikerede aktionærer på vores første generalforsamling. Dette kombineret med stor ros og anerkendelse af de resultater, der allerede er opnået, giver grobund for øget optimisme i forhold til vores vigtige og nødvendige sag, siger Susanne Herfelt, næstformand i Dansk Økojords bestyrelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

390 hektar omlægges nu til økologi

Dansk Økojord kunne på generalforsamlingen præsentere investeringer for over 44 millioner kroner og mere end 390 hektar er nu på vej mod omlægning til økologi. Ifølge Dansk Økojord ligger flere investeringer i støbeskeen og den samlede nuværende aktiekapital vil sandsynligvis være opbrugt i løbet af 2019.

- Vores forretningsmodel har vist sit potentiale i forhold til interesse og relevans. Jeg er derfor meget tilfreds med, at generalforsamlingen gav bestyrelsen mandat til at udvide aktiekapitalen med yderligere 52,7 millioner kroner, så vi kan fortsætte med vores mission og mod vores vision. Vi kan således tilbyde køb af aktier fra 1. juni 2019 og nu med nedsat mindstebeløb til 10.000 kroner, siger formanden Lars-Christian Brask.

Dansk Økojord udbyder igen aktier i en tegningsperiode på 5 år med start 1. juni 2019. Det giver potentiale til at investere for mere end 200 millioner kroner. Og det vil gøre, at mere end 1400 hektar står overfor omlægning til økologi med klimahandlingsplaner, natur- og vildtplejeplaner og øget opmærksomhed på drikkevandsbeskyttelse.

- Midt i en valgkamp, hvor alle taler om klimaet med mange ord og meget lidt handling, er det herligt tilfredsstillende, at jeg - ud over mit klimakryds på valgdagen - kan skabe regulær forandring for kloden. Og det er jo det, vi gør ved at investere i aktier i Dansk Økojord, siger aktionær Birte Brorson.