Med et nettoresultat på 1.135 milliarder dollars så fortsætter John Deere med at være én af de helt store giganter inden for vores branche. Det viser tal fra John Deeres andet kvartal regnskab, som blev afsluttet den 28. april 2019.

Med en omsætningsstigning på seks procent til lidt over 11 milliarder amerikanske dollars, så kommer hele stigningen ikke blot fra landbruget:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- John Deere producerede solide resultater for kvartalet på trods af usikre forhold i landbrugssektoren, fortæller Samuel R. Allen, formand og administrerende direktør i John Deere.

- Vedvarende bekymringer om adgang til eksportmarkeder, efterspørgsel efter råvarer som sojabønner og en forsinket såsæson i store dele af Nordamerika medfører desværre, at landmændene bliver meget mere forsigtige med at foretage større indkøb. Samtidig er de generelle positiv økonomiske forhold i byggeri og skovbrug.

For hele regnskabsåret 2019 forventer koncernen, at salget vil vokse med fem procent. Én procent af denne stigning er sandsynligvis tilskrives købet af tyske Wirtgen Group, som producere blandt andet asfalt-maskiner, og som nu for første gang vil indgå i regnskabsårets resultatet.

Nettoresultatet for regnskabsåret 2019 forventes at stige til 3,3 milliarder dollars. Til sammenligning var netteresultatet for 2018 på 2,368 milliarder dollars.