Abonnementsartikel

Dna-analyser viser, at det var en eller flere ulve, som dræbte ét får og 37 lam hos Lystbækgård i Torsted ved Ulfborg.

Miljøstyrelsen oplyser til Dagbladet Holstebro-Struer, at der var tale om et ulveangreb, da et får og 37 lam blev dræbt hos Lystbækgård i Torsted ved Ulfborg. Angrebet skete i og omkring påskedagene. Miljøstyrelsen fortæller også, at dna-analyser viser, at ulven stod bag drabet på en kalv den 28. marts. Ifølge oplysninger til facebooksiden 'Her er ulven i Danmark' blev kalven også dræbt i nærheden af Lystbækgaard.

Udover den nye dokumentation for ulveangreb i den vestjyske ulvezone, er det også tidligere fastslået, at ulven stod bag drabet på 26 højdrægtige får hos Storålam i Stråsø Plantage den 3. april. Det er det hidtil værste enkeltangreb på husdyr i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Endnu et rædselsår for husdyrholdere i den vestjyske ulvezone er i gang. Myndighederne har kendt til omfanget af ulveproblematikken siden det første ulvepars ankomst i efteråret 2016, men har endnu ikke fundet en holdbar løsning på sameksistensen mellem rovdyr og husdyr, fortæller Erik Poulsen, der er kandidat til Europa-Parlamentet for venstre, og fortsætter;

- Der er derfor i dén grad brug for konkret og brugbar handling for at forhindre, at kvæg- og fåreavlere i frustration griber til selvregulering af ulvene.

Han mener yderligere, at de danske myndigheder uden videre kan følge eksemplet fra Tyskland, hvor myndighederne i Slesvig-Holsten i januar erklærede en i øvrigt danskfødt ulv som jagtbar problemulv efter tilsvarende angreb på får.

- Derudover bør det Europa-Parlament, der vælges på søndag, som en af sine første opgaver følge op på det initiativ, som EU-formandslandet Rumænien har sat i værk for at få en ulveforvaltning, hvor husdyrholdere får adgang til at forsvare deres husdyr mod rovdyr som ulv og guldsjakal, mener Erik Poulsen.

Han betegner sig selv som den eneste kandidat til Europa-Parlamentet, der har ulven som mærkesag: