Torsdag d. 9. maj skulle finalen i DLG Business Competition afgøres, og DLG havde inviteret de seks mest kompetente forslag til Axelborg i København for at præsentere deres forretningsidé for COO og direktionsmedlem Niels Søren Rasmussen og koncerndirektør Jesper Pagh. Niels Søren Rasmussen siger om dagen:

- Jeg var meget imponeret over de studerendes evner til at analysere landbrugsbranchens udfordringer og til at udtænke og præsentere ideer, der var visionære, men samtidig realistiske og implementérbare for DLG. Vi har fået nogle forslag, der har ramt lige ned i, hvor DLG og branchen er lige nu, og ideer til, hvordan vi kommer videre. Der gælder især på digitalisering og sporbarhed, hvor konkurrencen har givet os konkret inspiration til at løse fremtidens udfordringer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Store præmier på spil

DLG udloddede store præmier for i alt 100.000 kroner, og det har ifølge Niels Søren Rasmussen lokket dygtige studerende til, hvor især konkurrencens vindere udviste et meget højt niveau:

- Jeg kan roligt sige, at finaledagen var en af de mest inspirerende arbejdsdage jeg har haft i mange år. Branchen kommer til at lave nogle drastiske ændringer de kommende år. Landbrug & Fødevarer, Arla og Danish Crown har på det seneste bebudet, at de arbejder mod et klimaneutralt fødevareerhverv, men de kan ikke klare det uden DLG. Derfor skal vi kunne fortælle, hvor råvarerne kommer fra og bevise deres aftryk i hele værdikæden. Det fik vi konkrete løsninger til at kunne, og derfor ser jeg meget positivt på, at DLG også i fremtiden kan være med til at vise vejen inden for digitalisering og sporbarhed af varerne.

Vil arbejde videre

Hvad den kommende tid bringer for de studerende og deres ideer, er endnu ikke fastlagt, men sikkert er det, at flere af tingene bliver realiseret.

- Det er helt sikkert ikke sidste gang, at vi ser nogle af finalisterne i DLG-regi. Jeg er meget opsat på, at vi skal i gang med nogle af de tiltag som vi blev præsenteret for i en eller anden form - og ikke kun af vinderne. Heldigvis var de studerende meget åbne for at vi kunne blive mere konkrete på et senere tidspunkt, slutter Niels Søren Rasmussen