Abonnementsartikel

Peter Bohsen mener, at L&F har været for passive i sagen om pjecen fra Landbrugsstyrelsen.

Dansk Folkepartis miljø- og fødevareordfører Lise Bech skal have 100 % opbakning herfra til sin kamp mod Landbrugsstyrelsens pjece "Det gode kontrolbesøg". Hun har helt ret i, at det er absurd og uacceptabelt at skrive, at "kontrolløren må gerne gå alene rundt, også uden at det er aftalt med dig" og "hvis det vurderes nødvendigt også i privat beboelse og biler".

Endnu engang gebærder styrelsen sig uden hensyntagen til vores ejendomsret og boligens ukrænkelighed - der ellers er en grundlovssikret ret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landbrug & Fødevarers afventende lurepasser-holdning kan undre. "Vi er glade for, at Lise Bech går ind i sagen", lyder det fra L&F's direktør Morten Høyer. Men hvad gør man ellers? Bæredygtigt Landbrugs chefjurist var den første, som reagerede ? og Bæredygtigt Landbrug har for længst vejledt vores medlemmer om rettigheder ved kontrolbesøg, netop fordi der har været adskillige ubehagelige episoder.

Glem ikke, at L&F faktisk "har leveret input til pjecen" og har haft en "konstruktiv dialog". Det er desværre ikke første gang, man på Axelborg blåstempler myndighedernes klapjagt på danske landmænd.

Nu er det valgkamp, og vi borgere opfordres til at tage stilling i disse dage. Men hver eneste dag skal vi landmænd kæmpe med og for vores landbrug. Derfor bør du melde Bæredygtigt Landbrug aktivt til - så vi sammen kan kæmpe sagen.