Roskilde Dyrskue har jubilæumsår med 50 år på dyrskuepladsen. Arrangørerne forventer 80-90.000 gæster. Det er de stolte af, men det er ingen selvfølge.

Selv om Roskilde Dyrskue har rødder helt tilbage til 1882, så kan dyrskuet fejrer jubilæumsår nummer 50 på pladsen på Darupvej.

I anledning af jubilæumet kan Roskilde fremvise et tætpakket program, som spænder fra det eksklusive dancing diggers over mælkeværksted til danmarksmester i grill, og selv om der er mange ting på programmet, så kredser dyrskuets program sig fortsat omkring dansk landbrug.

- Jeg synes, at det er imponerende, at vi kan samle et hold på 25 studerende fra landbohøjskolen, som vil fortælle om koens indvolde, maver og yveret. Det har jeg store forventninger til, og det er et tiltag, som vil vise mange unge, hvordan man får 70 liter mælk om dagen ud af et yver, ligesom man vil få fortalt om, hvordan koens anatomi er. Det er vigtigt, at vi kan gøre de unge klogere, siger Povl Fritzner, formand for Roskilde Dyrskue.

Ingen selvfølge

Roskilde Dyrskue har tradition for mange gæster, og igen i år forventer man, at omkring 80- 90.000 gæster kommer forbi dyrskuet, som åbner den 31. maj.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Men succesen er på ingen måde en sovepude for arrangørerne.

-Vores maskinudstilling er den største i 27 år, og det er kun gået frem. Men vi ved godt, at succes kræver endnu mere arbejde, og det vil vi gøre alt for at leve op til. Men vi bruger også dyrskuerne til at vise dansk landbrug og fødevareproduktion frem. Vi har en af de bedste og mest effektive produktioner med et af de laveste antibiotikaforbrug. Det skal vi være endnu bedre til at vise frem og fortælle om. At vi kan samle 80-90.000 mennesker er vi enormt stolte af, men vi ved godt, at det ingen selvfølge er. Det skal vi gøre os fortjent til, og det arbejder vi på hver gang, siger Povl Fritzner.

Mange maskiner

Maskinudstillingen på Roskilde Dyrskue 2019 er nu udsolgt, og udstillingen i jubilæumsåret bliver den største siden 1992.

- Der har igen i år været stor interesse for maskinudstillingen, og det er vi selvfølgelig både meget glade for og stolte af. Årets udstilling bliver 55.561 m2 og det er den største siden 1992. Vi glæder os rigtig meget til at fejre jubilæet med alle vores dedikerede maskinudstillere og gæster, og vi kan godt love, at det bliver en fest, siger udstillingskoordinator Niels Mathiasen.

Der er oprettet en venteliste til interesserede maskinudstillere, som ikke nåede at få plads og opfordrer til at kontakte Niels Mathiasen, hvis man ønsker at komme på listen.

Der er fortsat åben for tilmelding til erhvervsudstilling og fødevareudstillingen Spisekammeret, oplyser Roskilde Dyrskue i pressemeddelelsen.