Der er masser af spændende oplevelser i vente, når den 60. udgave af Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted 24. og 25. maj på dyrskuepladsen i Aabenraa.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue kunne for første gang opleves helt tilbage i 1937. Dengang som nu vil topdyr inden for malkekvæg, kødkvæg, heste, får og geder kunne ses og opleves ved præsentation og bedømmelse i dyrskueringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På dyrskuepladsen vil man kunne opleve godt 170 udstiller inden for både landbrug og andre erhverv og interesser, og der vil være noget for enhver smag, lover arrangørerne.

- Igen i år er det også lykkedes os at få nye udstillere med på skuet, oplyser tovholder for Det Sønderjyske Fællesdyrskue, Erik Nissen.

Enkelte udstillere har været med fra starten i 1937. For eksempel har Hans Holm Maskinforretning i Tinglev udstillet maskiner på skuet hel fra starten. I år repræsenterer tredje generation maskinforretningen på fællesdyrskuet.

Arrangørerne har opfordret udstillerne til at tage historiske ting med for at vise landbrugets udvikling og på den måde markere de 60 år. Det kan være en veterantraktor eller en mælkejunge, fortæller Erik Nissen.

- Vi er et skue med mange traditioner med stort fokus på det landbrugsfaglige. I år vil Martin Merrild fra Landbrug & Fødevarer holde festtalen, og vi har også en EU-debat med aktuelle landbrugsfaglige emner, fortæller formand, Jørgen Popp Petersen, der glæder sig til at byde hele lokalområdet velkommen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Masser af oplevelser

På fællesskuet vil der være masser af spændende oplevelser for både børn og voksne fra såvel by som land. Børnene kan opleve børnehjørnet, hvor der blandt meget andet vil være mulighed for at klappe en gris og et får, malke en ko og smede med jern.

Herudover bydes der i løbet af skuet også på både trylleri og hesteshow.

For de voksne vil der, foruden de mange stande, være mulighed for ny inspiration i det store fødevaretelt, hvor der bydes på smagsprøver af lækre lokale fødevarer.

Det kræver planlægning og styr på logistikken, når et dyrskue som det sønderjyske skal foregå. Omkring 20.000 gæster ventes at besøge skuet over de to dage.

I år vil der være parkering for publikum på Aabenraa Havn med gratis shuttlebus til dyrskuepladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også udstillerne af dyr vil opleve nye forhold i år. Alle de 14 tidligere gamle staldbygninger på dyrskuepladsen er blevet revet ned og fjernet, da de var i en meget dårlig stand efter mange års brug samt slid af vind og vejr, fortællerne arrangørerne.

I stedet for staldbygninger opstilles der i forbindelse med dyrskuet teltstalde op til malkekøerne og hestene. Får og geder flyttes ligeledes i telt, mens kødkvæget som normalt, får plads under åben himmel på de åbne staldgange på dyrskuepladsen.

Formand for Det Sønderjyske Fællesdyrskue, Jørgen Popp Petersen fortæller, at man ser frem til at afprøve teltstaldene ved dette års dyrskue. Hvis løsningen fungerer godt, vil man overveje at fortsætte med den løsning fremover til fremtidige skuer.