Abonnementsartikel

SLF sætter fokus på klima på det sønderjyske dyrskue.

SLF har fokus på klima og bæredygtighed på årets dyrskue i Aabenraa, og holder en politikerdebat fredag eftermiddag, hvor man kan komme og stille spørgsmål til de lokale politikere.

SLF er traditionen tro med, når Det Sønderjyske Fællesdyrskue løber af stablen 24. og 25. maj i Aabenraa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år vil SLF debattere klima og bæredygtighed på standen - et af tidens store temaer blandt forskere, forbrugere og medier.

Hvad skal der til for at blive klimaneutral, og hvilken rolle spiller landbruget? Har vi de rammebetingelser, der skal til for at nå i mål?

SLF vil fortælle om minivådområder, OUA griseproduktion, jordfordeling, ammekøer, digitalisering, klimatjek, præcisionsteknologi mm. og vil vise eksempler på landmænd, der allerede gør en indsats for klimaet.

Politikerdebat i teltet

Desuden har SLF inviteret en række lokale politikere til at komme og debattere klimaudfordringen.

Kom og mød blandt andet Hans Christian Schmidt (V), Anni Matthiesen (V), Asger Christensen (V) og Henrik Dahl (LA) ? samt flere kandidater fra andre partier. Debatten finder sted fredag 24. maj kl. 13.30-14.30.

Artiklen fortsætter efter annoncen

-Vi vil lægge op til, at Folketings- og EU politikere forholder sig til de fremtidige rammebetingelser for landbruget. Danske landmænd er dygtige og vores landbrugsprodukter er blandt verdens mest klimavenlige med laveste klimabelastning og højeste kvalitet på alle andre parametre. Alligevel er det svært at tjene penge som landmand i Danmark - på grund af det høje omkostningsniveau, som blandt andet skyldes vores rammebetingelser, siger formand for SLF, Christian Lund.

SLF vil både før og efter valget forsøge at holde politikerne fast på opgaven med at give landbruget de rette rammebetingelser. Og samtidig være med til at øge forståelsen og respekten for dansk landbrug og danske fødevarer.

Under dyrskuet er landmændene derudover selvfølgelig altid velkommen til at kigge forbi og få en forfriskning og en snak med SLFs rådgivere om lige netop det, der fylder i deres hverdag