I foråret 1974 så den dengang 26-årige Frank Bang en jobannonce i avisen, som blev starten på en lang karriere hos S.D. Kjærsgaard, hvor han i dag, 45 år senere, stadig møder glad og forventningsfuld på arbejde hver eneste dag.

Med en landmandsuddannelse med grønt bevis og joberfaring på forskelligt landbrug i Nordjylland, heriblandt H.H. Welling Hornsgaard, var mulighederne mange. Frank Bang arbejdede hos entreprenøren P. Frederiksen i Nibe, da han en tidlig morgen så et jobopslag i avisen, som ville få stor personlig og karrieremæssig betydning.

S.D. Kjærsgaard søgte en Alt-Mulig-Mand/Chauffør og efter en 5 minutters samtale med maskinhandler Ole Kjærsgaard fik Frank Bang den gode nyhed, at han kunne starte dagen efter. Han havde dog brug for 2 ekstra dage, da han skulle sige sit daværende job op. Den 6. maj 1974 blev begyndelsen på en lang og spændende karriere hos S. D. Kjærsgaard, hvor Frank Bang stadig befinder sig i dag og nu kan fejre 45-års jubilæum.

Frank Bang husker tydeligt sin første arbejdsdag, hvor han fik til opgave at læsse pressere og mejetærskere af på Banegården i Svenstrup. Som virksomheden udviklede sig gik han fra alt-mulig-mand til salg og nu brugtchef.

Når vi spørger Frank Bang om hans største oplevelse hos SDK er der én ting, som har bidt sig fast:

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

-Da vi blev forhandler hos CNH Industrial i 1993, hvor det virkeligt begyndte at tage fart med et bredt sortiment af produkter og stor udvikling i firmaet, fortæller han om det samarbejde, som SDK stadig er tilfredse med i dag.

I de seneste 10-15 år er der også kommet godt gang i brugtsalget til udlandet og her har Frank kontakt til alt fra Sydamerika og Mellemøsten til Europa og Norden. Kommunikationen foregår på gebrokkent engelsk med et strejf af polsk, tysk og lignende som Frank med tiden har fået sans for. Der har aldrig været misforståelser og som Frank siger:

-1000 euro/dollar er det samme ligegyldigt hvilket land du er i.

Frank Bang er sikker på, at han har fundet sin rette plads i livet hos S.D. Kjærsgaard og han har planer om mange år endnu.

-Det har aldrig stået stille her og SDK har altid taget sig godt af mig. Der har ikke været tomgang én eneste dag. fortæller han og fortsætter.

- Jeg har i sinde at fortsætte til firmaet bliver 100 år. Jeg har ingen planer om pension og vil arbejde her så lang tid jeg kan. Jeg vil ikke kunne undvære at komme forbi hver eneste dag og se hvad der er sket af nye ting og snakke med mine kollegaer.

Afslutningsvis spørger vi Frank Bang om hans yndlingsmaskine og her er han ikke i tvivl:

- CASE IH Puma serien. En fornuftig traktor med små vedligeholdelsesomkostninger for kunden og en maskine med stor brugtværdi. fortæller han.

Frank Bang holder 45-års jubilæum på Skydepavillonen, Sdr. Skovvej 30, Aalborg, onsdag den 15. maj klokken 15 til 17.