Kulturminister Mette Bock (LA) vil sætte et millionbeløb af til at få styr på kortlægningen af landets historiske diger, skriver dr.dk.

Det er ulovligt for en landmand at fjerne et historisk dige. Oftest stammer digerne fra sidst i 1700-tallet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge dr.dk har loven eksisteret siden 1992, men problemet er, at landmændene fra 1992 til 2007 ikke anede, hvor de beskyttede diger var placeret.

Kortet over de beskyttede diger blev nemlig aldrig kommunikeret ud til landmændene, og det var først i 2007, at informationen blev tilgængelig online.

Flere landmænd havde dog noget at fjerne digerne eller overtaget efter en anden landmand, der havde fjernet diget. Derfor er flere landmænd nu blevet påkrævet at reetablere digerne.

Ifølge dr.dk har der desuden været fejl i kortet over digerne på grund af manglede opdatering.

- Jeg vil sørge for, at digerne bliver kortlagt, så kan vi begynde at få en mere præcis beskrivelse af, hvad der skal bevares, og hvad der ikke skal bevares. Og det forudsætter altså, at kortlægningen bliver gennemført, siger kulturminister Mette Bock (LA) til dr.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er et grotesk sagsbehandlingsforløb. Simpelthen grotesk. Det er den lille mand mod systemet.Mette Bock vil afsætte 20 millioner kroner til kortlægningen, og hun håber, at Kommunernes Landsforening vil afsætte yderligere ti millioner.