Abonnementsartikel

Højere dækningsbidrag per slagtesvin er resultatet for de deltagende besætninger i projektet: Produktionskoncept slagtesvin. Nu kan landmændene på sigt øge sin indtjening.

Seges Svineproduktion har siden 2017 udviklet: Produktionskoncept Slagtesvin, hvor der nu er 27 besætninger med. Aktuelt er der produceret 255.000 slagtesvin, og hvert slagtesvin er produceret med et dækningsbidrag, målt som PSU score, på i gennemsnit 24 kroner ekstra.

- Vi har fået et godt værktøj til hurtigt at kunne flytte en slagtesvineproduktion op iblandt de bedste 25 procent. For eksempel ligger besætningernes foderforbrug lige nu på 2,61 FEsv/gris. Derfor starter vi en række nye besætninger op i år, så vi kan få hævet indtjeningen på endnu flere slagtesvineproduktioner, siger Joachim Glerup Andersen, som er ansvarlig for projektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med vores Seges nye Test dig selv-beregner kan man beregne, hvordan din økonomi er med netop din bedrifts tal.

- Der er en investering på tre-fire kroner pr. produceret gris for at komme med i projektet, så selvfølgelig er det vigtigt at se på, om man kan tjene pengene ind. Derfor har vi udviklet en beregner, hvor du kan bruge dine egne tal, siger Joachim Glerup Andersen.