Abonnementsartikel

I det tidlige forår var maskinstationer og maskinforhandlere i Midt- og Vestjyllands Politikreds ramt af en bølge af GPS-tyveri og tyveri af andet elektronisk udstyr.

Friske opgørelser fra analyseafdelingen hos Midt- og Vestjyllands viser, at kredsen oplevede 11 tilfælde at indbrud af tyve, der målrettet gik efter elektronisk udstyr hos politikredsens maskinstationer og forhandlere.

Opgørelsen viser tre indbrud i februar og syv indbrud i marts. I april har der ikke været indbrud i maskinstationer, men derimod tre tyverier af elektronisk GPS-udstyr fra gravemaskiner og bulldozere efter indbrud i skibscontainere på byggepladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De 11 tyverierne af GPS-udstyr i landbrugsmaskiner er sket fra maskinstationer i blandt andet Kibæk, Skjern, Holstebro, Bording og Herning.

Midt- og Vestjyllands politi er i øjeblikket i gang med at efterforske tyverierne, men indtil videre er ingen sigtet i sagerne.

Næsten alle tyverier er begået mod ulåste maskinhaller og ulåste traktorer og andre landbrugsmaskiner, oplyser politikommissær Mette Bundgard, Midt- og Vestjyllands Politi, der også understreger af indehaverne af de ramte maskinstationer og forhandlere selv kan gøre en præventiv indsats med tydelig skiltning af at udstyret er mærket, opsætning af kameraovervågning og alarmer på både bygninger og maskiner.