Abonnementsartikel

Flere danske virksomheder har valgt at gå klimavejen, og det indebærer, at danske svineproducenter skal opfylde en række krav til produktion og dokumentation.

Bæredygtighed er blevet et ord, der bruges i flæng i mange forskellige sammenhænge, og det kan være svært at vide, hvad det egentlig betyder i landbrugsmæssig sammenhæng.

Desuden er den nye tendens ikke noget, der er vokset op fra landbrugets græsrødder, men tværtimod noget der kommer oppefra landbrugets etablerede organisationer og andelsselskaber.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En debat i landmandshøjde falder derfor et tørt sted, og det har Landboforeningen Danske Svineproducenter taget til sig.

- Mødet er for alle svineproducenter. Vi vil gerne nå længere ud end til medlemmerne for at give alle svineproducenter information om dette meget vigtige emne, som vi tror, er kommet for at blive. Dermed får alle svineproducenterne mulighed for at deltage i debatten om det, siger Kim Heiselberg, formand for Danske Svineproducenter.

Ved debatmødet den 27. maj kan man blandt andet høre Steen Hildebrandt fortælle om FN's verdensmål, Lars Albertsen, Danish Crown, fortælle om markedsperspektiverne ved bæredygtighed, og Tom Axelgaard, Goodvalley, fortælle om hvordan man opnår klimaneutralitet i sin svineproduktion.