Abonnementsartikel

Landboforeninger og fagforening arrangerer debatmøde om fødevareproduktion, eksport og beskæftigelse.

Mens vi venter på datoen for et folketingsvalg og en endelig afklaring omkring Brexit, så er der ét, der ligger fast. Nemlig at danskerne skal til stemmeurnerne søndag 26. maj for at stemme om, hvem der skal sidde i EU-parlamentet.

Selv om det kommende folketingsvalg fylder mere i medierne og i de flestes bevidsthed, er EU fortsat af stor betydning, ikke mindst for beskæftigelsen, dansk fødevareproduktion og eksport.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor inviterer en stribe midt- og vestjyske landboforeninger sammen med fagforeningen NNF til debatmøde om EU og valget og konsekvenserne, hvis England forlader EU.

Sven Agergaard, formand for Herning Ikast Landboforening:

- Vi er utroligt stolte over, at Christel Schaldemose, spidskandidat for Socialdemokratiet og Ole Wehlast kommer som en del af debatten om de fremtidige afsætningsmuligheder for vores landbrugsprodukter, hvis England forlader EU. Ingen har vel fingeren mere på pulsen end formanden for danske slagterier, Asger Krogsgaard, når det kommer til afsætning. Lokal repræsentation i Bruxelles vil vi naturligvis også kæmpe for, derfor glæder vi os over at Erik Poulsen deltager i debatten, siger Sven Agergaard.

Mødet finder sted lørdag 18. maj hos Sven Agergaard, formand i Herning-Ikast Landboforening og næstformand i rådgivningsvirksomheden Sagro.

Fire indlægsholdere præsenterer hver deres bud på betydningen af EU-valget:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mep Christel Schaldemose fra Socialdemokratiet, Asger Krogsgaard, formand for danske slagterier, Ole Wehlast, forbundsformand NNF, Erik Poulsen, kandidat til EU valget for Venstre.