En ny rapport fra den grønne tænketank Concito konkluderer, at kød fra kvæg er langt mere skadeligt, end hvad tidligere undersøgelser har vist, skriver tv2.dk.

Ifølge rapporten kan det at spise et kilo oksekød sammenlignes med det klimaaftryk, man afsætter ved at køre til Italien i en nyere bil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det sætter en tyk streg under, at der er stor forskel på klimaaftrykket for forskellige fødevarer. Det giver en mere klar viden om, hvad vi bør spise mere og mindre af i fremtiden, siger Michael Minter, programleder hos tænketanken, til tv2.dk.

Ifølge tv2.dk har fokus i mange år især ligget på de metangasser, som kvøerne slipper ud gennem bøvser og prutter. Og i tidligere opgørelser har udledningen af CO2 pr. kilo oksekød derfor varieret fra under 20 kilo til over 50, lyder det i rapporten.

Men tænketanken mener ikke, at det er retvisende, og lægger vægt på, at tallet skal tage højde for alle udledninger, der er forbundet med produktet.

Ifølge rapporten bliver klimaudtrykket så højt, at man i stedet skal gå ud fra et aftryk på 188 kilo for hvert kilo oksekød.

Klimaprofessor Jørgen E. Olesen fra Aarhus Universitet er delvist enig i, at fokus ikke kun skal ligge på oksekødet, skriver tv2.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge klimaprofessoren står danskerne for et "ganske stort klimafodaftryk". Han så gerne, at man som land gik foran og viste, at det kan lade sig gøre at udlede mindre og stadig leve et godt liv.

- Men politikerne skal sætte fart på den grønne omstilling, og der skal sættes nogle helt klare mål inden for de nærmeste år - for det haster jo, siger han til tv2.dk.