Abonnementsartikel

Årets resultat viser et minus på -22,6 millioner kroner trods positiv vækst på 25 procent.

Den ekstreme høstsæson sidste år påvirker resultatet for Semler Agro, der har offentliggjort årsregnskabet for 2018. Resultatet er dog bedre end i 2017, og ifølge Semler Agros direktør, Morten Buus, er virksomheden på rette spor trods underskud, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Den voldsomme tørke, der sidste år hærgede dansk landbrug, betød ikke kun svære vilkår for afgrøder og husdyr. Det resulterede også i hårde kår for de danske landmænd og leverandører til landbruget. Det gælder også for Semler Agro, der nedjusterer forventningerne i deres netop offentliggjorte 2018-regnskab. Omsætningen lander på 659 millioner kroner, mens resultatet ender på -22,6 millioner efter skat mod -29,9 millioner året forinden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Første halvår fulgte vi planmæssigt de vækstrater, vi havde budgetteret med. Men vi erkender, at den ekstreme høstsæson og den generelle tilbageholdenhed i branchen udfordrede os betragteligt. Det gælder både for salget af nye maskiner og på eftermarkedet, hvilket smitter af på vores omsætning og bundlinje. Den ekstreme høst og effekten af nedgang i både salg og eftermarked medførte også en tilpasning af organisationen. Trods udfordringerne ser vi, at vi leverer en fremgang på bundlinjen, der stemmer med den langsigtede plan, vi har for virksomheden, siger direktør i Semler Agro Morten Buus.

I kommentaren til regnskabet skriver selskabet:

Årets resultat blev et underskud på 22,6 millioner kroner, hvilket er under ledelsens forventninger og derfor utilfredsstillende. Ledelsen forventer et underskud i 2019 på 15-20 millioner kroner, men driftsaktiviteter i landbrugsmaskinbranchen er forbundet med store usikkerheder og variationer, så til trods for det store interval kan der ske afvigelser herfra.

I gear til vækst

Semler Agro har gennem de seneste tre år iværksat en ny strategi for at yde en endnu bedre og mere effektiv service og support, der bringer dem tættere på deres kunder i landbruget. I sidste uge afslørede Semler Agro, at virksomheden fra 1. september bliver national forhandler af John Deere med ansvar for alle salgsaktiviteter, servicering og reparation.

Foruden det tættere samarbejde med John Deere har Semler Agro også indgået en aftale med Herborg Maskinforretning, der betyder, at Semler Agro overtager 51 procent af aktierne i virksomheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi er endnu en ung virksomhed, og derfor er vi også utroligt glade for, at John Deere har peget på os som national forhandler, og at vi samtidig får Herborg ombord, som er én af Danmarks stærkeste maskinforhandlere. Vi har desuden en klar forventning til, at et endnu tættere samarbejde får en positiv effekt på regnskabet over de kommende år, siger Morten Buus og fortsætter:

- De seneste tre år har vi implementeret nye regionale reservedelslagre, der sikrer et større og mere specialiseret varelager, flere mobile servicevogne og Danmarks største center for brugte landbrugsmaskiner. Vi må dog erkende, at vi endnu ikke er nået i mål med vores ambitioner om at etablere akutværksteder i Mejlby, Viborg og Bredebro som annonceret. Det vil nu være én af vores højeste prioriteter de kommende måneder, siger Morten Buus.