For næsten 25 år siden mødte en bare 18-årig til sin første arbejdsdag i Vestjyske Slagteriers kreaturdivision med en højere handelseksamen i bagagen. Efter en vidt forgrenet karriere i først vestjyske slagterier og siden Danish Crown koncernen vender han nu næsten tilbage til udgangspunktet.

1. maj tiltræder Michael Søndergaard i Scan-Hide i Vester Skerninge på Fyn og vil i løbet af få måneder overtage rollen som CEO. Han afløser Jesper Burgaard på posten, skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Michael Søndergaard har en meget bred og alsidig erfaring i fødevarebranchen. Han har tilbragt 16 år af sin karriere i udlandet, hvor han har samlet sig en bred international erfaring indenfor alt fra indkøb og produktion til ledelse og ikke mindst afsætning. Samtidig har han den store fordel, at han taler italiensk, for Italien er et vigtigt omdrejningspunkt i den globale handel med skind fra kreaturer, siger Finn Klostermann, der CEO for Danish Crown Beef og formand for bestyrelsen i Scan-Hide A.m.b.a.

- Jeg glæder mig rigtigt meget til opgaven. Indtil nu har jeg altid arbejdet med kød, men mønsteret i både produktion og salg ligner kødbranchen rigtigt meget, så nu skal jeg have lært markedet for huder at kende. Samtidig vil jeg bruge de første måneder til at identificere, hvor der er mulighed for at skabe vækst og udvikle Scan-Hide, siger Michael Søndergaard.

I 2018 vendte Michael Søndergaard og hans familie tilbage til Danmark efter en lang årrække i England. I de kommende måneder vil han køre parløb med Jesper Burgaard, så han får lært Scan-Hide at kende helt til bunds.

Privat er Michael Søndergaard gift med Sine og sammen har de tre børn.