Abonnementsartikel

De første deltagere i Landbrugets Bestyrelsesuddannelse er netop sprunget ud.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

En af deltagerne er gårdejer Jens Ejner Christensen, der har mange års bestyrelsesarbejde bag sig.

- Uddannelsen har givet mig mere overblik, siger han, der udover at være formand for Vejle-Fredericia Landboforening også er medlem af Dansk Landbrugs bestyrelse.

Jens Ejner Christensen synes, at han har fået gode værktøjer til at styrke sin rolle som medlem af en bestyrelse.

- Vi er blevet undervist af nogle af Danmarks bedste bestyrelsesmedlemmer, og vi har lyttet til professorer fra både Handelsskolen i København, CBS, og fra Københavns Universitet, oplyser Jens Ejner Christensen, der nævner Carlsbergs bestyrelsesformand, Povl Krogsgaard-Larsen, som en af de mange inspirerende oplægsholdere.

- Som bestyrelsesmedlem skal man være sit ansvar bevidst overfor virksomheden. Og som formand er nogle af de vigtigste opgaver at have fokus på de rigtige ting og have hele bestyrelsen med sig, siger Jens Ejner Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dialog med direktion

Han understreger, at en konstruktiv dialog med selskabets direktion er afgørende i en bestyrelsesformands arbejde.

Landbrugets Bestyrelsesuddannelse er kun knap et år gammel, og formålet med uddannelsen er at klæde bestyrelsesmedlemmerne bedre på i de stadig stigende krav til bestyrelsesarbejdet..

- Vores uddannelse er målrettet til landbrugets andels- og rådgivningsselskaber, fortæller konsulent Karen Marie Sandgren fra LOK, Landbrugsraadets afdeling for uddannelse i ledelse, organisation og kompetence.

Hun tilføjer, at uddannelsens formål blandt andet er at styrke deltagernes kompetencer for at bringe deres organisation i førerposition.

Undervisningen, der forestås af LOK i samarbejde med Pluss Leadership A/S,består af fem moduler, som behandler de forskellige temaer i bestyrelsesarbejdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et nyt hold er startet i januar, og holdet forventes at afslutte forløbet midt i november 2009, oplyser LOK.