Flere mennesker betyder et større behov for fødevarer og dermed også et større aftryk på klimaet.

Noget må gøres, mener Etisk Råd, der nu har valgt at sætte fokus på mere udbredt brug af genmodificerede fødevarer - de såkaldte gmo-afgrøder, skriver tv2.dk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

15 af rådets 16 medlemmer siger i en ny rapport, at det ikke alene er etisk forsvarligt at bruge genteknologien på afgrøder.

Det vil ligefrem være uetisk ikke at gøre det, mener rådets formand, professor Anne-Marie Gerdes.

- Der er de senere år kommet en ny og mere præcis teknologi til at lave gmo-planter. Og når man sammenholder med, at der nu er i hvert fald 20 års data, som dokumenterer, at der ikke er en speciel risiko forbundet med gmo, så vil det være uetisk ikke at bruge metoden, siger hun til tv2.dk.

Hvordan uetisk, spørger tv2.dk?

- Vi har nogle fælles udfordringer som klimakrisen, den voksende globale befolkning og mangel på areal til at dyrke fødevarer. Når vi så har nye metoder, der kan gavne menneskeheden, ville det være uetisk ikke at bruge dem, siger Anne-Marie Gerdes.