Den voldsomme spredning af sygdommen har fået de kinesiske myndigheder til at revurdere situationen, og de har samtidig frigivet godkendte test-kit til formålet. Indtil nu har det været forbudt for de kinesiske svinefarmere selv at udføre test for afrikansk svinepest, skriver Tican i en pressemeddelelse.

Ifølge Rabobank vil den kinesiske svineproduktion i 2019 blive reduceret med 35 procent som følge af den massive spredning af afrikansk svinepest til stort set hele det kinesiske rige. I forlængelse af spredningen af smitten og en estimeret nedslagning af 200 millioner svin har de kinesiske myndigheder implementeret en række tiltag, der skal bringe situationen under kontrol igen og stabilisere svineproduktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Set med vestlige øjne kan tiltaget med at teste de større besætninger virke vilkårligt og utilstrækkeligt. Fornemmelsen er, at smitten primært har fundet sin vej ud i alle de kinesiske provinser og afkroge via det faktum, at en væsentlig del af den kinesiske svineproduktion fortsat sker i små baggårdsproduktioner, hvor der ikke er styr på ret meget. I disse mindre produktioner finder en udbredt anvendelse af madaffald sted. Og kødet omsættes via ikke-autoriserede kanaler og uden om kontrolsystemer. Så længe det får lov til at passere i et eller andet omfang, må vi regne med, at afrikansk svinepest fortsat vil spredes, skriver Tican.