Det europæiske marked for fersk grisekød kæmper lige nu for at finde sine ben at stå på efter en periode med meget markante stigninger.

- Hvis vi sammenligner markedet med en kødhakker, hvor prisstigninger er de hele kødstykker, så har kødstykkerne været så store, at hakkeren, altså markedet, lige nu "hoster" for at få hakket prisstigninger om til prisstigninger på varerne ude i køledisken. Det får nogle af vores kunder til at sænke produktionen lidt, og samtidig har flere fabrikker holdt lukket nogle ekstra dage i forbindelse med påsken, så et større udbud af råvarer har bremset prisstigningerne i Europa, forklarer Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fuld fart på priserne

Til landene udenfor Europa er der fortsat fuld fart på. Efterspørgslen fra Kina er fortsat stor, og salget til Japan er stabilt, så det skaber grundlaget for endnu en stigning i den danske notering.

- Vi har den fordel, at hele produktionen fra vores danske slagterier er godkendt til eksport til Kina, og vi har en større pakke- og frysekapacitet end de fleste andre slagterier i Europa, så vi kan eksportere en større andel af vores produktion til Kina. Det giver os nogle manøvremuligheder i det nuværende marked, som vi selvfølgelig gør alt, hvad vi kan for at udnytte bedst muligt, siger Lars Albertsen.

Priserne på nakker er på vej op, fordi grillsæsonen så småt er startet. Forender, bove, brystflæsk og kamme afsættes stabilt, mens et relativt stort udbud af skinker sætter priserne en smule under pres.

I sidste uge blev noteringen hævet med 30 øre til 10,60 kroner pr. kilo slagtesvin.