Abonnementsartikel

Commoditrader er åben for digital handel. Målet er en mere effektiv løsning, der gør handel mellem to parter enkel og effektiv.

På markedspladsen giver Commoditrader et samlet overblik over varer og priser i markedet. Man kan lave både købs- og salgsannoncer samt byde på annoncer, ligesom det er muligt at booke logistik direkte på platformen.

Ideen er at give brugerne alle de nødvendige redskaber og forudsætninger for at varetage handlen selv, fortæller den ene af stifterne Ida Boesen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har med udviklingen af Commoditrader fokuseret på at udvikle et redskab til landbruget og den omkringliggende handel, som skal gøre det nemmere at sammenligne priser fra flere købere og sælgere i markedet. Det har været en enormt stor opgave at simplificere alle kompleksiteterne, som ligger i handlen, men nu er vi klar til at byde landbruget indenfor i et mere åbent og demokratiseret marked, og dét har vi glædet os til.

Det rigtige værktøj

Commoditrader vandt innovationsprisen til vækstkonferencen Vækst'18 og har siden været i en intens udviklingsfase sammen med 70 testbrugere bag lukkede døre. En af dem er mælkeproducent Per Hedegaard Andersen, som første gang hørte om projektet da AgroMarkets og Commoditrader i efteråret til en lang række Handelserfamøder sammen åbnede op for debatten om digitalisering af handlen. Han har været med fra starten og håber at platformen får luft under vingerne:

- Jeg har længe gået og ventet på en sikker platform, hvor jeg kan handle. Jeg har altid søgt bredt efter forskellige leverandører og handlet med dem, der giver den bedste pris. Der hvor jeg ser det største potentiale i Commoditrader er, at jeg kan købe kornet direkte ved planteavleren, fortæller Per Hedegaard Andersen, Direktør for mælkeproduktionen Siggaard Agro.

Ifølge Commoditrader er det gratis at oprette en bruger og handle på platformen. For dem der har behov for mere avancerede funktioner, bliver det senere muligt at tilkøbe yderligere services og funktioner, efterhånden som de bliver bygget på. For stifterne bag Commoditrader har det været vigtigt at lave en gennemskuelig prisstruktur uden skjulte gebyrer, da målet netop er et mere åbent og transparent marked med priser, der er reelt sammenlignelige.

Bag platformen står nogle af de mest toneangivende personer i dansk landbrug, Kim Kjær Knudsen (Allindemaglegården), Jytte Rosenmaj (Idavang og DFA) samt Iben og Anders Møller (Kattrup Gods) - som alle ser frem til at kunne benytte sig af platformen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For os er det centralt at få flere om buddet, når vi går ud for at handle. Vi tror på, at vi med et redskab som Commoditrader vil kunne få nemmere og mere direkte adgang til flere markedsaktører, end de få vi ringer til i dag. Der er helt sikkert mere arbejde i at handle med en anden landmand, eller en vi ikke kender, men det er vigtigt for os at få et redskab, så vi har muligheden. siger Kim Kjær Knudsen i pressemeddelelsen fra Commoditrader.