Abonnementsartikel

En arbejdsgiver på en minkfarm nægtede at forlænge kontrakten med sin medarbejder, efter at han fandt ud af, at hun var gravid.

En kvindelig medarbejder på en minkfarm fortalte i 2017 sin arbejdsgiver gennem fire år om sin graviditet. Hun stod til at skulle have fornyet sin ansættelseskontrakt, men blot en uge efter annonceringen, fik medarbejderen besked om, at kontrakten ikke ville blive fornyet, skriver Fagbladet 3F.

Medarbejderen klagede til Ligebehandlingsnævnet over fyringen, som nu har givet hende medhold. Hendes tidligere arbejdsgiver skal derfor betale 25.000 kroner i godtgørelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Fagbladet 3F begrundede arbejdsgiveren fyringen med, at han har var bekymret for, om hvorvidt medarbejderens arbejde med mink ville udsætte hende for alvorlig smittefare af sygdommen toxoplasmose, der kan skade et ufødt barn.

Kvindes egen læge havde dog forinden afkræftet, at der skulle være begrænsninger i arbejdet med mink for den gravide medarbejder. Derfor købte Ligebehandlingsnævnet ikke denne begrundelse fra arbejdsgiveren.