Claas har åbnet sit nye center for udvikling af nye landbrugsmaskiner nær Harsewinkel i Tyskland. Aktionærer, koncernledelse, medarbejdere og gæster fra regionalpolitik fejrede indvielsen af ??bygningen, som der er investeret 15 mio. euro i, heraf 3,2 mio. euro i ren teknologi til test.

-Vi stod her sammen i maj 2017 for at lægge grundstenen til det nye center, sagde Cathrina Claas-Mühlhäuser, der husker starten på konstruktionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- 22 måneder senere er alt nu klar og funktionelt. Vi vil gerne takke alle involverede fra Claas og vores serviceudbydere, siger hun.

Claas sigter mod at opnå kortere udviklingstider for mejetærskere, høstere og traktorer med den nye bygning. 13 testceller kan bruges til at simulere forskellige test, der opstår i løbet af høsten rundt om i verden. Testene kan køre 24 timer i døgnet, syv dage om ugen.

- De tekniske specifikationer for bygningen er ganske imponerende, siger dr. Thomas Barrelmeyer, der er ansvarlig for udviklingen af høstmaskiner.

- For eksempel har den en installeret kølekapacitet på 1200 kW. Dette svarer til opvarmningskapacitet på 120 enfamilieshuse. Men det er ikke kun den teknologi, der er vigtig for os. Der skal også etableres en moderne arbejdsplads for vores medarbejdere, siger han.