Set i lyset af det seneste nedbrud i Tast-selv har Landbrugsstyrelsen besluttet at forlænge ansøgningsfristen for arealstøtte til fredag efter påske. Det giver kunderne bedre tid at gøre ansøgningerne færdige, men kommer også til at rykke en række øvrige frister.

- Performance og stabilitet i Tast selv-service har desværre været meget svingende i dette års ansøgningsrunde, og en IT-fejl hos Statens IT i nat betød, at det ikke var muligt at arbejde i Tast selv-service i et længere tidsrum, oplyser Landbrugsstyrelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Så lang en lukning så sent i perioden gør, at vi har besluttet at udskyde ansøgningsfristen, fortæller Landbrugsstyrelsens direktør, Jette Petersen.

Påvirker adre frister

- Det er en svær beslutning, fordi det samtidig kommer til at betyde, at flere andre frister vil blive påvirket, men vi gør vores bedste for at minimere de effekter, det kan have for sagsbehandlingen, siger Jette Petersen.

Sådan er de nye frister

- 26. april - Frist for rettidig indsendelse af fællesskema og skemaet Gødningskvote og Efterafgrøder

- 21. maj - Frist for forsinket indsendelse af fællesskema

- 21. maj - Frist for ændring af fællesskema.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- 21. maj - Frist for indsendelse af ændringer til markblokke. Send dog senest 6. maj, hvis du vil være sikker på at få rettet din markblok senest 21. maj.

Målrettet regulering

Styrelsen gør dog opmærksom på, at den ikke kan godtage en ansøgning om tilskud til Målrettet kvælstofregulering efter 26. april 2019.

Desuden flyttes ansøgningsrunde for nye miljø- og økologitilsagn også. Det er nyt i år med en særskilt ansøgningsrunde for at søge nyt tilsagn eller gentegning af miljø- og økologitilsagn, og styrelsen skal bruge tid på at forberede denne ansøgningsrunde, og dette afhænger af, hvornår ændringsfristen for fællesskemaet er.

Ansøgningsrunden bliver derfor sådan:

- 11. juni - ansøgning om nyt miljø- og økologitilsagn åbner

Artiklen fortsætter efter annoncen

- 23. august ? ansøgningsfrist for nyt miljø- og økologitilsagn

- 23. august - frist for ændring af markblokke med nyt tilsagn. Send dog senest 12. august, hvis du vil være sikker på at få rettet din markblok senest 23. august.

Færre færdige i år

- I forbindelse med ændringerne nedjusterer vi vores sagsbehandlingsmål for tilsagn til økologi og plejegræs til 85 procent inden årsskiftet, oplyser Landbrugsstyrelsen, som tilføjer, at der er en bekendtgørelse på vej med de nye frister, og at vejledningen på styrelsens hjemmeside rettes så hurtigt som muligt.