Abonnementsartikel

Agilia, der udvikler og producerer proteiner til fremtidens landmænd, udvider med et nyt lager på 2600 kvadratmeter og forbedrede faciliteter til medarbejderne.

Agilia i Videbæk har i løbet af det seneste år ansat flere medarbejdere, udviklet nye produkter og kan glæde sig over en fyldt ordrebog. Det betyder, at der mangler plads til både produktion, lager og til de administrative medarbejdere.

Derfor skal der nu bygges 2600 nye kvadratmeter i Videbæk. Det nye byggeri skal indeholde moderne faciliteter og forbedrede vilkår for de omkring 40 medarbejdere i Agilia.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rita Koch Petersen, Site and Quality Manager for Agilia i Videbæk fortæller:

- Som det er nu, har vi lejede lagerfaciliteter omkring 20 km væk som supplement til vores egne. Vi har laboratorie i en midlertidig pavillon, værkstedet er i en container, og mødelokalet er for længst inddraget til kontorer. Vi har lejet en del lagerplads inklusiv et stort telt. Det er ikke hensigtsmæssigt. Derfor skal vi nu bygge nyt, fortæller Rita Koch Petersen.

Automatisering og velfærd

Det nye lager kommer til at indeholde en moderne reol-løsning til produkterne, og det er bygget med henblik på at kunne automatisere en række processer.

- Men det handler ikke om at spare på vores medarbejdere. Vi oplever stor efterspørgsel på vores produkter, så automatisering skal gøre os i stand til at fortsat at følge med kundernes behov. Vi er er stolte af vores produkter og den forskel, som de gør for vores kunder. Men vores faciliteter kan vi ikke være stolte af. Sikkerhed og høj kvalitet er en prioritet for os, og begge dele bliver væsentligt forbedrede, når vi udvider, fortæller Rita Koch Petersen.

- Vi får nye velfærdsfaciliteter, så vores gutter og gutinder får bedre forhold til omklædning. Samtidig får vi en ny kantine, som kan rumme os alle sammen. Kantinen etableres på 1. sal med flot udsigt ud over markerne. Det bliver ikke noget fancy domicil, men vi har arbejdet kreativt med de muligheder, vi har, foræller hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Byggeriet til 25 millioner kroner skal stå færdigt 1. september 2019.