Abonnementsartikel

Det er knapt tre år siden model Axion fra Claas blev lanceret. Nu er traktoren blevet opdateret og har fået tilnavnet "Le Mans" efter byen, hvor Claas-traktorerne produceres i Frankrig.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er hovedsagelig for at skrue ned for lyden i kabinen, der er kommet forbedringer. Le Mans-modellen har fået ny ventilatorkappe for at reducere motorstøjen, forruden er blevet tykkere, og så har ingeniørerne lagt mere lydisolering i traktoren mellem motoren og kabinen.

Flere af de løsninger er dog blevet implementeret på allerede solgte Axion-traktorer, men nu er det altså i orden fra fabrikken.

Claas har udviklet nye hydraulik-ventilbokse, der nu tillader brugen af en hydraulisk topstang. Der er også lavet mere plads til større bagdæk. Derfor kan Axion Le Mans fås med eksempelvis Axibib 710/70R42, der ikke før har været mulig at montere.

Cebis-terminalen er der også skruet i. Nu kan man gemme fire sekvenser i foragerautomatikken mod før to. Og en god ting er, at man kan redigere i en tidligere optaget sekvens, og det står chaufføren frit for, om han vil lade en automatik køre via tid, distance eller som en autofunktion.

Sidst men ikke mindst har Axion fået en forkromet udstødning, som vi kender fra den større Xerion.