Abonnementsartikel

Jyske Markets: USDA offentliggjorde i går deres ugentlige eksporttal for de amerikanske afgrøder og det var generelt en skuffende omgang markedet blev præsenteret for.

For hveden havde markedet forventet et ugentligt salg på et sted mellem 20-30 millioner bushels, mens det faktiske salg endte på omkring 10 millioner bushels. Samme niveau som sojabønnerne, hvor markedet dog havde forventet en eksport i niveauet 22-27 millioner bushels. Begge tal lå således langt under markedets forventning, og sojabønnerne endte da også dagen med et fald, mens den amerikanske hvede i en svingende session formåede at lukke marginalt højere i forhold til åbningen.

Netop hveden får i øjeblikket ekstraordinær støtte fra en kæmpe storm, som fejer hen over det centrale USA, medbringende både større snemængder og ekstrem kulde. For majsens vedkommende lå forventningen på en ugentlig eksport i niveauet 21-25, og tallet endte lige over den nederste del af forventningerne, med en ugentlig eksport på 21,6 mio. bushels. Selvom tallet var lige over de laveste forventninger i markedet, så var det ikke nok til at holde hånden under majsen, hvor priserne var under pres det meste af dagen.