Siden Claas i 2003 begyndte at producere standardtraktorer selv, har virksomheden produceret mere end 150.000 traktorer, skriver Claas i en pressemeddelelse. Ved jubilæet blev der præsenteret to specialmodeller i Tyskland: Axion 870 og Arion 660, der leveres med metallic-lakering og en førerinnovationspakke.

Axion - starten på succesen

Med købet af aktiemajoriteten i Renault Agriculture udvidede Claas i 2003 sit produktsortiment med standardtraktorer. På den tidligere Renault traktorfabrik i Le Mans i Frankrig blev de første Claas grønne traktorer produceret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Claas Axion var den første traktor, der fra starten havde dette særlige grønne blod i årerne. Udviklingen af den startede i slutningen af 2003. Også den aktuelle generation af Axion er meget komfortabel og brugervenlig, og den har en høj effekt kombineret med et lavt brændstofforbrug og stor driftssikkerhed.

Succesmodellen i det mellemste effektområde

Claas præsenterede serierne Arion 500 og 600 på Agritechnica 2007. Den tredje generation af de succesrige traktorer i effektområdet 125 til 205 hk har været på markedet siden 2017.

For tiden investerer Claas intensivt i at modernisere produktionen. På traktorfabrikken i Le Mans løftes processerne trin for trin op til et nyt niveau. Ud over en intelligent formontering af transmissionsstrengen indfører Claas AGV-baseret montering (AGV = Autonomous Guided Vehicle). De flade køretøjer bærer traktorerne under monteringen og bevæger sig stort set af sig selv hele vejen igennem produktionen. Derudover ændres logistikkonceptet i produktionen helt. Når projektet er færdigt, er vi klar med en af de mest moderne traktorproduktioner i Europa.