Dagens afgrødekommentar: Usda's afgrøderapport var i går en kedelig omgang for afgrøderne og bragte ikke mange overraskelser med sig, hverken for så vidt angår den amerikanske eller globale forsyningsbalance. Majs og sojabønner lukkede uændret, mens Chicago-hveden opretholdte prisfaldene fra den indledende handel før rapporten. Den sydamerikanske majsproduktion estimeres at stige 29 millioner tons fra sidste år, og sojabønneproduktionen 13,4 millioner tons, men disse estimater har været kendt af markedet i måneder, og var derfor ventet på forhånd. Som sagt var der ingen store overraskelser, og det er også den reaktion, der afspejles i markedet. Dermed gav rapporten heller ikke incitament hos fondene til at lukke nogle af deres store solgte positioner. Tendensen er i øjeblikket, som så mange gange før i et stille marked, at fraværet af fundamentale prisunderstøttende nyheder kommer tvivlen til gode og efterlader et let sivende marked.

På Matif kæmper maj-terminen, der er sidste termin på gammel høst, med niveauet omkring 190 EUR/ton, der agerer stærk modstand. Terminen har handlet op mod niveauet flere gange uden at formå at bryde op gennem. Endnu en lille opjustering af den europæiske eksport i rapporten i går holdte hånden under gammelhøst i et surt marked, hvor nyhøst terminerne endnu en gang var taberne. Dermed opretholdes der et prisspænd mellem gammel og ny høst på godt 12 EUR/tons. Møllehveden lukkede dagen med mindre prisfald blandt andet på nyheden om, at en last fransk hvede til Egypten var blevet afvist grundet for højt indhold af meldrøje (0,1 procent mod tilladt 0,05 procent). Endnu en test vil vise, om der er noget om snakken, eller det blot har været statistisk usikkerhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De malaysiske palmeolielagre blev her til morgen offentliggjort og de faldt nogenlunde i tråd med analytikernes estimater. Produktionen udviste en lille stigning for marts i forhold til februar, men blev mere end opvejet af en højere eksport, og dermed faldt lagrene til det laveste niveau i 5 måneder. Lagrene blev opgjort til 2,92 millioner tons, hvilket var lidt højere end forventningerne på 2,87 millioner tons. Den malaysiske palmeolienotering falder lidt tilbage på baggrund af offentliggørelsen. Olieprisen udviser her fra formiddagen små stigninger, mens sojaolien falder tilbage og de blandede signaler indikerer en stille åbning for rapsfrøene.